Annons
Annons


Snabbt och supergott – koladessert i lager på lager

På drygt en kvart fixar du den här suveräna efterrätten. Yoghurt, hallon, mandelbiskvier och hemgjord kolasås i ljuv förening.

Godast med frysta hallon.

Godast med frysta hallon.

Trifle med kolasås och hallon

4 st
Tid: 15 min + tid för kolasåsen att svalna

4–5 dl turkisk yoghurt
2–3 dl frysta hallon
1 dl mandelbiskvier

Kolasås:
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
finrivet skal från 1/2 citron

Annons

Garnering:
ev citronmeliss

1. Blanda socker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Koka under omrörning i 10 min. Tillsätt citronskalet och låt kolasåsen svalna i ca 1 tim.

2. Fördela lite kolasås i 4 glas. Klicka på lite turkisk yoghurt. Strö på hallon och mandelbiskvier. Bygg på ett eller två lager och avsluta med hallon. Garnera ev med citronmeliss.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka kladdkaka med choklad och kolasås. Receptet hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(27)
(9)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…