Annons
Annons


Snabbt och supergott – koladessert i lager på lager

På drygt en kvart fixar du den här suveräna efterrätten. Yoghurt, hallon, mandelbiskvier och hemgjord kolasås i ljuv förening.

Godast med frysta hallon.

Godast med frysta hallon.

Trifle med kolasås och hallon

4 st
Tid: 15 min + tid för kolasåsen att svalna

4–5 dl turkisk yoghurt
2–3 dl frysta hallon
1 dl mandelbiskvier

Kolasås:
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
finrivet skal från 1/2 citron

Annons

Garnering:
ev citronmeliss

1. Blanda socker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Koka under omrörning i 10 min. Tillsätt citronskalet och låt kolasåsen svalna i ca 1 tim.

2. Fördela lite kolasås i 4 glas. Klicka på lite turkisk yoghurt. Strö på hallon och mandelbiskvier. Bygg på ett eller två lager och avsluta med hallon. Garnera ev med citronmeliss.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka kladdkaka med choklad och kolasås. Receptet hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(27)
(10)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…