Annons
Annons


Två sorters sill till midsommar!

Sill hör midsommar till! Här bjuder vi på krämig nubberöra och en läcker inläggning med picklad rödlök.

Midsommar 20

Upplagt för suverän sillafton.

 

Nubberöra

Tid: ca 20 min

2 1/2 burk matjessill à 200 g
2 ägg
1/2–1 rödlök
1 knippe dill + gräslök blandat
1 1/2–2 dl crème fraiche
1–2 msk majonnäs
salt, vitpeppar

1. Låt matjessillen rinna av väl och skär i mindre bitar om filéerna är hela.
2.Koka, kyl och hacka äggen. Hacka löken, dill och gräslök. Blanda med crème fraiche och majonnäs.
3.Blanda ner sillbitarna och smaka av med salt och peppar. Låt mogna i kyl en stund före servering.

Sill med picklad rödlök

Tid: ca 20 min + marinering 1 dygn

Annons

2 burkar inläggningssill à 420 g, avrunnen vikt 210 g
3–4 mindre rödlökar

Ättikslag:
1 dl ättika 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
2 1/2 tsk krossad kryddpeppar
1/2 tsk krossad vitpeppar

1.Koka upp lagen med kryddor under omrörning. Låt svalna.
2.Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Varva lag med sill och skivad rödlök. Låt stå i kyl till nästa dag.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson
Fler goda recept:

Silltårta till midsommar

Sagolik silltallrik

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…