Annons
Annons


Ulrikas hälsolax med fruktig riswok och aioli

Fräsch wok med massor av krispiga grönsaker grönsaker blandat med råris. Servera med nystekt lax, sjögrässallad och en klick aioli. Makalöst mumsigt!

Läckert för alla tillfällen!

Läckert för alla tillfällen!

Fruktig riswok med halstrad lax med aioli

2 portioner
765 kcal / portion

1 dl råris
1 dl hackad rödkål
1 salladslök
½ röd paprika
1 morot
100 g sockerärtor
1 msk färskriven ingefära
½ liten riven vitlöksklyfta
½ msk olivolja
300 g laxfilé
½ msk olivolja
½ färsk mango
1 tsk sesamfrön
färsk koriander
1 passionsfrukt

Annons

Tillbehör:
grönsallad
1 dl färdig sjögrässallad
2 msk aioli från delikatessen.

passionsfrukt

1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Strimla salladslöken. Skala och skär moroten i mindre bitar. Skiva paprika och sockerärtor. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner vitlök, ingefära, ris, salladslök, morötter, sockerärtor och rödkål. Låt steka några minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Håll varmt.

2. Skiva laxen och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken på bägge sidor några minuter eller till den är genomstekt.

3. Lägg upp riswoken på tallrikar och lägg på en bit lax. Skiva mango och lägg på salladen. Strö på sesamfrön och toppa med färsk koriander. Servera med sallad färdig sjögrässallad och aioli. Dekorera med passionsfrukt.

Av Ulrika Davidsson

Prova också: Ulrikas zucchinipasta med pesto

Sugen på att äta gott, nyttigt och laga enkla maträtter? Gå en av Ulrikas kickstarts kurser online! Klicka här!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…