Annons
Annons


Vad är bockhornsklöver?

Fenugreek seeds in white bowl on wooden surface

 

Jag impulsköpte kryddan bockhornsklöver. Nu vet jag inte vad jag ska använda den till. Det står inget på burken och ingen jag frågat vet något om det. Jag vet bara att bockhornsklöver ingår i curry. Vore tacksam för några tips och råd!
Ingela J

Annons

Elisabeth svarar:
Bockhornsklöver som krydda ingår som smaksättning i framförallt det indiska köket, men även i mat från Mellanöstern och Nordafrika. Den är en av många kryddor som används i curry. Eftersom smaken är lite bitter är det viktigt attprova sig fram försiktigt i till exempel soppor eller grytor av allehanda slag som man vill sätta orientalisk prägel på.

I maten används fröna malda eller hela. Det går lättast att stöta fröna i mortel eller mala rostade frön. Rostningen tjänar även ett annat syfte, nämligen att man då inte riskerar matförgiftning. Det är viktigt att använda frön från en säker källa, det vill säga en torr och värmebehandlad krydda.

Läs också:

Fler frågor och svar om mat och bak

Skicka in en fråga om mat eller bak

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…