Annons
Annons

Annons

Vad är en kokbanan?

kokbanan

 

Jag ser ofta att det finns något som kallas kokbananer när jag ska köpa vanliga bananer. Vad är det för skillnad på sorterna?
Inga-Lena A

Bananer delas upp i två huvudgrupper, kokbananer och dessertbananer. Kokbananerna kallas även mjölbananer eller platanos och måste tillagas innan de ska ätas.

Om man exempelvis vill göra en puré av kokbananen så kokar man dem först i vatten, ca 25 minuter med skalet på. Därefter skalar man dem, skär i mindre bitar och lägger dem i mixer med en skvätt mjölk, salt och peppar. Gott som tillbehör till grillad kyckling, stekt kött eller fisk.

Dessertbananerna är de vanliga bananerna som vi skalar och äter som de är.

Visste du att dessertbananerna alltid skördas omogna och gröna. Sedan låter man mognaden ske under transport och lagring så att de är lagom ätklara när de hamnar i vår matkasse.

Läs också:

Suveräna bananrutor med hallon och kanel

7 oväntade saker du kan göra med bananskal!

Detta händer i kroppen när du äter bananer!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…