Annons
Annons


Vad är indirekt grillning?

Jag undrar vad som menas med indirekt grillning? Behöver man ha en specialgrill för det eller går det med en vanlig grill med lock?
Hemmakocken

Elisabeth svarar:
Indirekt grillning används mest till tjockare styckningsdetaljer av kött eller fågel. Det är en något varsammare metod eftersom köttet ska steka klart vid sidan om glöden och risken att bränna livsmedlet på så vis minskar.

Annons

Det fungerar bra att använda en vanlig grill med lock:

1. Fyll halva grillbottnen med kol. Tänd grillen.

2. När kolet är askgrått lägger du köttet över glöden så att det får färg.

3. Flytta sedan köttet till andra sidan av grillen som saknar glöd, lägger på locket och låter köttet grilla klart så som man önskar det.

Det bästa är att kolla köttets innertemperatur med en liten digitaltermometer eller att skära ett snitt i den tjockaste delen. Tänk alltid på att kycklingkött måste vara helt genomstekt.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…