Annons
Annons


Mumsiga vaniljbullar

Nybakade bullar med smör och fin vaniljsmak. Ljuvligt gott som räcker till 50 formar.

Bullfest med massor av gott som räcker länge!

Bullfest med massor av gott som räcker länge!

Vaniljbullar

50 st
Tid: ca 2 tim

50 g jäst för söta bullar
3 dl mjölk
2 dl vatten
125 g mjukt smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
12–13 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mjukt smör
2-2 1/2 dl florsocker
3-4 msk vaniljsocker med äkta vanilj

Annons

Garnering:
ägg till pensling
florsocker

1. Smula ner jästen i en degskål, häll över rumstempererad mjölk och vatten lite efter hand så att jästen löser sig. Tillsätt smöret i klickar, socker, salt och vetemjölet lite efter hand, arbeta samman till en lätt och smidig deg.

2. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, 30–40 min.

3. Blanda samman smör, florsocker och vaniljsocker. Ta upp degen, dela den och kavla delarna till två rektanglar, ca 52×22 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop.

4. Dela rullarna i bitar och lägg i formar. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250°, 5–7 min. Låt svalna. Sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ

(0)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…