Annons
Annons


Saftiga vaniljfyllda bullar – baka i långpanna

Bullar i långpanna känns extra generöst. Här med två sorters vaniljfyllning. Bullarna blir extra saftiga när du tillsätter fettet i små bitar i stället för att smälta det.

Himmelskt gott!

Himmelskt gott!

Vaniljbullar i långpanna

24 st
Tid: 1 tim 20 min

1 pkt jäst
3 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk salt
9–10 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör

Vanilj- och sockerfyllning:
150 g margarin eller smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Annons

Vaniljkräm:
2 1/2 dl kall vaniljkräm (gärna kokmarsan)

Till pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 och häll den över jästen, rör så att den löser sig. Tillsätt ägg, socker, salt, det mesta av mjölet och allt margarin eller smör delat i bitar. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs under bakduk i 30 min.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut till en platta, 30×65 cm.

3. Blanda margarin eller smör, socker och vaniljsocker . Bred det ovanpå degen. Bred sedan vaniljkrämen ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta. Skär i 24 jämnstora bitar. Lägg bullarna i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Jäs i ca 30 min.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200°, 15–20 min. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk och skär upp dem med en tandad kniv.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Mumsiga sommarbullar med kardemumma

LÄS OCKSÅ

(260)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…