Annons
Annons


Hjärtegott med härlig vaniljkräm

Makalöst mums som med sitt oansenliga yttre döljer ett överraskande härligt undergott inre. Fira Allas hjärtans dag men en fint spröd kaka fylld med krämig vanilj.

Extra gott till Valentindagen!

Extra gott till Valentindagen!

Vaniljhjärtan

ca 12 st
Tid: ca 45 min

100 g smör
3/4 dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl

Vaniljkräm:
1 ägg
1 msk socker
3/4 msk potatismjöl
2 dl gräddmjölk 50/50
1 msk vaniljsocker

1. Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare. Tumma ut gott och väl halva degen i smorda hjärtformar. Sätt in i kyl tills de ska fyllas.

Annons

2. Rör samman alla ingredienserna till krämen i en kastrull utom vaniljsockret. Låt blandningen sjuda upp under kraftig omrörning tills den tjocknar, men låt den inte koka. Låt krämen kallna och smaksätt med vanilj. Fördela krämen i formarna.

3. Kavla ut resten av degen och lägg på lock. Tryck till lite på kanterna runtom. Grädda i 200° ca 15–17 min. Låt fyllningen stanna något och stjälp försiktigt upp kakorna, lossa ev försiktigt med kniv. Sikta över florsocker.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Baka mer hjärtegoda kakor. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…