Annons
Annons


Fira våren med rabarber- och vaniljpaj

Den syrliga rabarbern bryter fint mot den söta vaniljkrämen i frasigt skal. Servera med en klick grädde!

Med smak av försommar!

Med smak av försommar!

Vaniljpaj med rabarbercurd

8 port

Pajskal:
2 1/2 dl mjöl
125 g smör
1/2 dl socker

Rabarbercurd:
500 g rabarber
1/2 dl vatten
2 dl socker
6 äggulor
50 g smör

Vaniljkräm:
4 ägg
1/2 dl mjöl
1 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker

Annons

Garnering:
ev jordgubbar

vaniljpaj[1]

1. Koka upp rabarber, vatten och socker. Ta bort från värmen och rör i äggulor. Sjud under omrörning i en bunke över vattenbad tills den tjocknar. Rör i smöret och låt svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Lägg mjöl, smör och socker i en mixer och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter. Ställ i kyl i ca 30 min.

3. Klä pajskalet noga med folie och förgrädda det i ca 10 min. Rör ihop ingredienserna till vaniljkrämen. Häll i pajskalet.

4. Grädda pajen i 200° ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Bred på ett generöst lager av rabarbercurd. Garnera ev med skivade jordgubbar. Servera gärna med en klick lättvispad grädde till.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen

Baka mer rabarberpaj. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(103)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…