Annons
Annons


Var ska brödet förvaras?

limpor

Ska man förvara matbrödet i kylen? Det gör min pojkvän och hans familj. Själv har jag lärt mig att ha det i rumstemperatur.
BW

Allt mjukt matbröd åldras. Rent kemiskt innebär detta enkelt uttryckt att stärkelsen i brödet hårdnar. Denna åldringsprocess går i regel snabbast i kylskåp, eftersom det håller en perfekt ”åldringstemperatur” på 4–7 grader. Av den anledningen brukar man inte rekommendera att förvara jäsbröd i kylskåp.

Annons

Åsikterna går dock isär och många föredrar kylskåpskallt bröd. Under varma somrar kan det faktiskt vara en fördel att förvara brödet i kylen. Brödet möglar ganska snabbt om det är fuktigt och varmt. Detta kan man undvika genom att förvara brödet i kylen.

När man fryser brödet avstannar åldrandet nästan helt. Därför är frysning det absolut bästa sättet att förvara brödet. Sedan är det lätt att bara ta fram och tina det som går åt för dagen.

Läs också:

Varför möglar hembakat bröd så snabbt?

Gör gammalt bröd som nytt igen!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…