Annons
Annons


Varför blev bärpajen rinnig?

smulpaj

Jag bakade en blåbärspaj där fyllningen blev alldeles rinnig. Var bären för blöta eller berodde det på att jag använde frysta bär?

Madde

Blåbär är saftiga bär som vätskar vid upphettning. Innehållet av vätska kan variera år från år beroende på om sommaren varit regnrik. Frysningen kan ha viss betydelse eftersom cellsprängning sker i bären, vilket gör att de sjunker ihop och avger mycket vätska. För att komma runt problemet kan man tillsätta lite potatismjöl i sockret innan det strös över bären. Potatismjölet binder vätskan och ger bären en bättre konsistens. Ungefär 1 msk potatismjöl och 1/2 dl socker är lagom till 1/2–1 liter blåbär. Man kan också använda ströbröd i botten på pajformen för att suga upp vätskan, men personligen föredrar jag potatismjöl i sockret.

Annons

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…