Annons
Annons

Annons

Varför blev pajen blöt?

kottfarspaj

Jag gjorde paj av färdig mix, hade i kassler, paprika, ost och gjorde en äggstanning med örter. Kasslern hade varit fryst, men var ordentligt tinad och vätskade inte på skärbrädan. När pajen var klar var den så blöt att botten var en enda degsörja. Varför?
Maje

Det har säkerligen inget med kasslern att göra men jag antar att pajbottnen borde ha förgräddats innan fyllningen las i. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 225 grader, ungefär 10 min.

Tänk också på att om du låter fyllningen stå i ogräddat eller gräddat pajskal en längre stund är risken stor att du får en blöt botten. Därför är det viktigt att grädda pajen omedelbart när fyllningen har hällts på.

Läs också:

Hur ersätter jag ägg i paj?

Glutenfritt! Kycklingpaj med bacon

Ställ din fråga om mat eller bak här!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…