Annons
Annons


Varför blir köttbullarna så hårda?

 

Fried pork meatballs in frying pan

Mina köttbullar blir hårda på utsidan och lösa i mitten. Vad gör jag för fel?

Peter

 

Elisabeth svarar:

Jag tycker du lyckas bra. Så ska en köttbulle vara, hård på ytan och mjuk inuti. Men menar du att de är mjuka och smetiga (halvråa) inuti, är de kanske inte helt klara. Använd ett klassiskt köttbullsrecept så borde du lyckas.

Annons

*  Köttbullar bryns först och eftersteks sedan några min, så att färsen blir helt genomstekt.

*  Köttbullar av nötfärs blir fastare i konsistensen, med bland- eller fläskfärs blir de lösare.

*  Om man rör mycket i färsen finns en risk att köttbullarna blir sega och torra.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…