Annons
Annons


Varför går det inte att torka gula kantareller?

kantareller

 

Jag har hört att det inte går att torka gula kantareller. Varför är det så när både trattkantareller och karljohanssvamp kan torkas?
Jan-Olov O

Elisabeth svarar:
Visst kan du torka gula kantareller, men resultatet blir inte speciellt bra. Svampen kan bli både seg och få en lätt en besk smak.

Annons

De gula kantarellerna är bäst att förvälla i sin egen vätska och frysa in om du vill spara dem. Gör så här:
Hetta upp en stek- eller traktörpanna och lägg i skuren svamp. Förväll tills vätskan kokat in. Kyl svampen snabbt genom att lägga svampen i en bunke som ställs i en diskho med kallt vatten. Förpacka i fryspåsar och frys in.

Trattkantareller och tunt skivad karljohanssvamp går utmärkt att torka, exempelvis på galler i rumstemperatur där det är mörkt. All fuktighet måste försvinna eftersom svampen annars kan mögla vid förvaring.

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…