Annons
Annons


Varför måste man stöta saffran?

saffran_i_mortel

 

Varför står det i så många recept att saffran ska stötas med en sockerbit?

Nettan

 

Elisabeth svarar:

Saffran finns att köpa både hel och stött. Den stötta varianten är redan finfördelad så den behöver man inte stöta. Hel saffran i påse är små rödbruna och trådiga bitar. Dessa stöter man för att få ur så mycket smak och färg som möjligt. Att stöta med sockerbit eller lite salt är ett gammalt knep, som underlättar själva finfördelningen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

För att lösa ut ännu mer smak är det vanligt att man även häller på en matsked okryddad sprit efter att man har stött den. Sen låter man det stå minst 30 min så att smaken dras ut ordentligt innan lösingen tillsätts i degspadet.

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…