Annons
Annons


Varför misslyckas jag med grillningen?

grilla

Alltid får jag köttet för svart, bränt och torrt. Jag försöker vara försiktig med värmen, men det funkar ändå inte. Snart ger jag upp! Tycker att andra lyckas så bra med sin grillade mat som man får när man är bortbjuden.
Veronica
Att grilla är ju egentligen inte världens enklaste och kräver både lagom temperatur och bra kvalitet på råvaran.

Ta gott om tid på dig. Passa noga hela tiden och lämna inte grillen utan uppsikt! Den som grillar hinner inte duka och laga sallad samtidigt.

Marinera gärna köttet före och pensla någon eller några gånger med grillolja eller glaze under själva grillningen. Det finns bra färdiga marinader och glazer att köpa.

Moderera avståndet mellan grillgallret och värmen. Se också till att värmen inte är alltför hög! Det gäller ju att få maten färdig och lagom genomstekt. Det lyckas inte om man bränner allt från början.

Många föredrar att grilla under lock för att få ett saftigare och godare resultat. Det kan också vara en bra metod för dig att prova.

Läs också:

Vad är indirekt grillning?

Instagram avslöjar svenskarnas grillvanor

7 sätt att rengöra ett grillgaller!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…