Annons
Annons

Annons

Varför sjunker frukten i kakan?

fruktkaka

Jag bakade en fruktkaka, en sådan där saftig kaka av engelsk typ som man ska göra rätt långt innan jul. Tyvärr blev den inte bra, eftersom frukten sjönk till botten. Jättetrist! Vad gjorde jag för fel?
Anna

Det vanligaste felet brukar vara att man inte blandat den torkade frukten ordentligt med mjölet. Detta är viktigt att göra innan man tillsätter frukten till smeten.

En annan orsak kan vara att smeten var för lätt så att frukten liksom föll igenom och hamnade på botten av formen. Det gäller att den här typen av kaksmet innehåller rejält med fett och socker. Minst 200 g smör eller margarin brukar man i regel använda i en standardkaka. Bra att veta om du vill kolla ditt eget recept.

I den här typen av feta mjuka kakor brukar man alltid välja att röra matfett och socker poröst i stället för att vispa sockret tillsammans med äggen.

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…