Annons
Annons


Varför skär sig köttgrytan alltid?

skuren-gryta

Jag har en fundering på varför min karrégryta alltid skär sig. Jag har använt vanlig vispgrädde och även Kelda matlagningsgrädde, men resultatet blir detsamma. Det ser så himla oaptitligt ut, men det är väl inte farligt?
Matglad

Annons

Nej, det är inte farligt, men jag förstår att det inte ser gott ut. När man använder matlagningsgrädde som ska upphettas bör man alltid reda den med lite mjöl för annars skär den sig lätt. Man kan välja antingen vetemjöl eller majsstärkelse.

Vispgrädde som puttrar länge har en tendens att fälla ut fettet. Det kan man avhjälpa genom att späda med lite vatten eller buljong och en liten skvätt redning. Om du tillsätter lite mjöl, t ex 1/2-1 msk majsstärkelse utrört i lite kallt vatten, kan du säkert lösa problemet.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…