Annons
Annons

Annons

Enkelt trick som tar bort den beska smaken i kaffet

Smakar kaffet beskt? Inga problem – det kan du trolla bort med bara 1 ingrediens!

Kaffe

Trolla bort den beska smaken med bara 1 ingrediens!

Vi svenskar är kända för att vara riktiga kaffemostrar och ligger i topp över kaffekonsumenter i världen. Och de flesta av oss älskar ju verkligen en rykande kopp hett kaffe – men inte när det smakar bittert!

Den otrevliga bittra smak som kaffe kan ha orsakas av garvsyra och den vanligaste anledningen till att kaffet får den här bismaken är att man kokar det på alltför hög temperatur.

När du brygger kaffe får det aldrig nå kokpunkt, utan som mest uppnå 90-96 grader. Bäst smakar den svarta drycken också om du dricker den direkt efter att du tillagat den.

Så får du bort bitter smak

Helt vanligt bordssalt kan få bort bitter smak från kaffet. Och du behöver inte oroa dig för att drycken ska smaka salt, det räcker med en nypa i koppen för att slå ut den äckliga, bittra smaken.

Anledningen sägs vara att natriumklorid frigör natriumjoner i vatten, vilket dämpar den bittra smaken.

Verkar det för enkelt för att vara sant? Testa själv på en kopp nästa gång!

Läs också: 5 oväntade saker du kan använda kaffefilter till

Källa: Voyz.se, mfl
Text: Malin Perlheden/Allers
Bild: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…