Annons
Annons


Varför smular älgfärs?

kottfarslimpa

Varför är det så svårt att få färsrätter med enbart älgfärs att hålla ihop? När jag exempelvis gör köttfärslimpa av detta kött faller det lätt sönder och blir smuligt. Jag använder ägg och ströbröd i färsen. 
Björn R

Annons

Älgfärs är ett mycket magert kött och det kan vara en anledning till att det är svårt att hålla ihop vid tillagning. Det kan avhjälpas något om man tillsätter lite finmalet späck. Många använder även lite fläskfärs i älgfärsen för att den ska bli saftigare och lättare att handskas med.

Vill du inte det kan du prova med att vispa upp ägget riktigt ordentligt innan du tillsätter det. Man kan även prova med att tillsätta crème fraiche som gör färsen lite fetare och bättre i konsistensen.

En sista ledtråd, men kanske den viktigaste för dig, kan vara att färsen har malts lite för grovt. Då brukar den också falla isär vid tillagning. I så fall kan man använda sig av en finare hålskiva i köttkvarnen eller mala om färsen ytterligare en gång.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…