Annons
Annons


Varför spricker sockerkakan?

Avlång sockerkaka med mandelspån.

Jag undrar vad det beror på att min sockerkaka alltid jäser upp på mitten och det blir en spricka i den. Det är inget fel på smaken, men utseendet är ju inte så kul.
Emma
Jag misstänker att du har lite för varmt i ugnen vid gräddningen. Då bildas en stelnad yta på smeten innan bakpulvrets process kommit i gång ordentligt. Under gräddningens gång bildas en topp som ibland liknar en riktig vulkan.

Annons

Vanlig sockerkaka brukar gräddas på nedre falsen i ca 175°. Kontrollera temperaturen i din ugn med en ugnstermometer.

Ytterligare en orsak kan vara att man blandar bakpulver och mjöl lite för dåligt. Då blir det lätt en ojämn gräddning av smeten.

Läs också:

Baka luftig sockerkaka med vit choklad

Istället för ströbröd

Sockerkaka med topping

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…