Annons
Annons


Läcker kycklinggryta!

Härlig gryta med kyckling, sparris och späda morötter!

vårgryta med kyckling

Mums med kyckling!

4–5 port
Tid: ca 45 min

1 hel kyckling, gärna majskyckling (1,2–1,5 kg)
smör/olja till stekning
salt, peppar
ca 300 g champinjoner
1 purjolök
2–3 späda morötter
1 vitlöksklyfta
5 dl köttbuljong av fond eller tärning
2 dl vitt torrt vin
1 knippa grön sparris
gräslök

1.  Stycka kycklingen i minst 8 bitar. Bryn kycklingbitarna i omgångar. Krydda dem väl med salt och peppar. Lägg över bitarna i en gryta.
2.  Klyfta champinjonerna, skiva purjolöken och skär morötterna i stavar. Stek champinjonerna tills all vätska dunstat, krydda med salt och peppar.
3.  Lägg över allt i grytan med pressad vitlök, buljong och vin. Låt grytan puttra tills kycklingen är färdig, ca 30 min eller längre (kolla de större bitarna intill benen så de är klara).
4.  Skär av det nedersta på sparrisen och dela dem i mindre bitar. Lägg sparrisen i grytan och låt sjuda tills de är precis klara. Strö över hackad gräslök. Servera med nykokt färskpotatis eller ris.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

LÄS OCKSÅ

(76)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…