Annons
Annons


Gryta med ljuvliga smaker!

Kokosmjölk och lime sätter underbar smak på köttgrytan med karré. Toppa med kokos och cashewnötter!

Gott och festligt till helgen!

Gott och festligt!

Karrégryta med lime och kokos

Tid: 30 min
6 port

1,3 kg fläskkarré
3 msk kinesisk soja
1 msk grön currypasta
4 hackade vitlöksklyftor
3 msk olja
1 tsk salt

2 burk kokosgrädde eller -mjölk, à 400 ml
2 msk konc köttfond
1/2 dl het chilisås av ketchuptyp
rivet skal från en lime
2 msk tamarindpasta eller 1/2 pressad lime
2 tsk sambal oelek
1 msk grön currypasta
2 msk kinesisk soja

Annons

Strössel:
kokosflingor
hackade cashewnötter

1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta och vitlök. Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta.
2. Tillsätt kokosgrädde, fond, chilisås, lime, tamarindpasta, sambal, currypasta, och soja. Sjud grytan 10 min.
3. Strö över kokosflingor och nötter.
4. Servera med nudlar och wokade grönsaker.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(93)
(5)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…