Annons
Annons

Annons

Fläskfilé med läcker sås!

Fläskfilé funkar alltid! Såsen får mild fin smak av sparris och citron och sparrisknopparna blir ett skönt grönt tillbehör.

Bjudgott med fräscha smaker.

Bjudgott med fräscha smaker.

Fläskfilé med sparris och gräslök

4 port
Tid: 30 min

1 fläskfilé, ca 500 g
2 msk smör
salt, peppar
200 g grön sparris, färsk eller djupfryst
2 1/2 dl kokspad
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk pressad citronsaft
3/4 tsk salt
1/2 krm mald vitpeppar
2 msk hackad gräslök

1. Skiva filén och stek skivorna i smör i två omgångar. Salta och peppra.
2. Dela sparrisen i 3 cm långa bitar. Kasta den nedersta biten om den är torr. Koka sparrisbitarna utom knoppen i 2 1/2 dl saltat vatten i 7 min så att de blir helt mjuka. Mixa stjälkarna i kokspadet. Knopparna serveras hela, endast lätt uppkokta till köttet.
3. Häll sparrisblandningen över köttet och tillsätt buljongtärning och grädde blandat med mjöl. Sjud under omrörning i 3 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg ner köttskivorna i såsen och koka upp.
4. Strö över sparrisknoppar och hackad gräslök. Servera med ris och sallad med rädisor och gurka.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler goda recept:

Parmalindad fläskfilé med ostsås

Festlig filépanna

 

 

LÄS OCKSÅ

(107)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…