Annons
Annons


Mys med paj!

ostpaj

Smakrik västerbottensost sätter sting på de här godingarna. Passar utmärkt att servera med parmskinka!

6 pajer, 4–6 port
Tid: ca 1 tim

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g kallt smör
2 msk parmesanost
2–3 msk kallt vatten

Fyllning:
175 g riven lagrad västerbottensost
1–2 msk hackad färsk timjan

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl gräddmjölk 50/50
salt, peppar

ev 6 små klasar med körsbärstomater, ca 2–3 tomater/klase

Tillbehör:
ca 2 skivor parmaskinka/port
sallad

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i 6 bitar. Kavla ut varje bit anpassat till portionsformar ca 12 cm i diam eller lägg i en stor form med låg kant (ca 30 cm i diam). Nagga och sätt in i kyl ca 20 min.
2. Fördela ost och timjan i formen. Vispa samman äggstanningen, krydda väl och häll den över osten i pajen.
3. Grädda i 200° i 25–30 min eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Efter ca 20 min läggs tomatklasarna på plåten för att bakas med resterande gräddningstid. Serveras med parmaskinka.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…