Annons
Annons


Vilken goding – cheesecake med passionsfrukt!

Lättgjord cheesecake toppad med härlig passionsfrukt är en favorit just nu. Passar perfekt både som dessert eller till fikat.

Krämigt och superfräscht.

Krämigt och superfräscht.

Cheesecake med passionsfrukt

6–8 bitar

Botten:
15 digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost av philadelphiatyp
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från
1 citron, ekologisk

Annons

Topping:
1 gelatinblad
4 passionsfrukter
1 msk socker
2 msk vatten

1. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Mixa kex och smält smör och tryck ut det i botten av formen. Ställ kallt.
2. Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i kallt vatten 5 min. Dela äggen och blanda gulor, ost, crème fraiche, socker och citronskal. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i ostkrämen.
3. Häll citronsaften i en kastrull och krama ur bladen. Lägg dem i saften och värm försiktigt så att de smälter. Låt svalna lite och blanda ner i ostkrämen. Häll det i formen. Ställ kallt i minst 1 tim.
4. Blötlägg gelatinbladet till toppingen i kallt vatten 5 min. Skrapa ur fruktköttet ur frukterna. Häll socker och vatten i en kastrull tillsammans med det urkramade gelatinbladet. Låt det smälta på svag värme och blanda med fruktköttet. Ställ kallt tills det börjar bli tjockt, ca 15 min. Häll det då över kakan. Låt stå kallt i ytterligare 1 tim.

 

Sugen på mer cheesecake? Desserten du gör i förväg. Kolla HÄR

LÄS OCKSÅ

(10)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…