Annons
Annons


Vilka kycklingdelar passar bra att grilla?

kyckling-grill

Hur ska de olika kycklingdelarna användas: filé, innerfilé, lår och bröst? Vad passar till grillen?
Bollnäsbo

 

Det finns många olika färdigstyckade kycklingprodukter och nu under grillningens högsäsong finns det ytterligare en uppsjö marinerade och smaksatta produkter lämpliga för sommarsäsongen.

Annons

På kycklingförpackningen ges bra tillagningstipsför respektive produkt. Här kommer några mer generella tips på hur olika delar kan tillagas: 

Filén passar att steka i stekpanna, i ugn eller att grilla.

Innerfilén är små exklusiva kycklingbitar som är utmärkta till grillspett eller att steka i panna och servera till exempelvis en sallad.

Kycklinglårfilén säljs utan skinn och ben. Den är saftig och mör att steka, grilla eller woka. Kan även fyllas med t ex ost och kryddor och sedan stekas i ugn.

Bröst kan först brynas och sedan stekas färdigt i ugn, alternativt marineras och grillas.

Kycklingklubbor passar att steka i panna eller ugn efter bryning eller att grilla.

Lår med skinn och ben tillhör de fetare bitarna på kycklingen och passar bra att steka eller grilla om man vill ha större bitar.

Kycklingben tillhör också kategorin steka/ugnssteka/grilla.

Vingar kan kryddas starkt och grillas eller stekas knapriga i ugnen.

Tillaga kyckling väl tills köttsaften är klar utan röda inslag! Lår, ben och klubba ska ha innertemperatur på 82 °, bröstfilé och lårfilé 72 °.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…