Annons
Annons


Vilken öl ska jag använda i degspadet?

ol-i-brod

Blir det någon skillnad i smak om man använder ljust eller mörkt öl som degspad i matbröd? I receptet står det bara öl.
Magnus i Dalarna

Ölsorten påverkar både smak och utseende på brödet. Man brukar använda allt ifrån vanligt ljust öl till mörkare öl och även porter om man vill ha extra fyllig färg och smak.

Annons

Ett ljust öl ger i regel ingen direkt färg på det färdiga brödet men bidrar till en god och fyllig smak.

Räkna med att ett mörkt öl ger en ännu fylligare smak och dessutom en mörkare färg på brödet. Klass I och II är den vanliga styrkan på öl som används i bakning. Förr användes även svagdricka som degspad.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…