Annons
Annons


Vilket socker används till maräng?

maräng

Kan jag använda vilket socker som helst till maränger? Törs jag testa med exempelvis muscovadosocker? Blir det kolasmak då?

Finns det någon regel för hur mycket socker man kan använda per äggvita? Jag brukar frysa in äggvitor och har ibland ett antal som inte stämmer med något marängrecept.
Linnea i Västerbotten

Annons

 

En tumregel när det gäller äggvita och socker till maräng är 1/2–1 dl socker per äggvita. Ju mer socker desto blankare och styvare smet.

Visst går det bra att variera sockersort. Med ljust muscovadorörsocker får du en ljust brun maräng med lite kola- och lakritssmak.

Den mörka varianten av muscovadorörsocker bör blandas med lika mycket vanligt strösocker för att det ska bli riktigt bra. Även då blir det en ljusbrun färg och god, mer distinkt lakritssmak.

Du kan även testa skillnaden mellan exempelvis florsocker och farinsocker. Florsockret ger kritvita, spröda maränger medan farinet gör dem bruna och smakrika.

Läs också:

Maffig marängpyramid – glutenfritt!

Varför är det ättika i maräng?

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…