Annons
Annons


Lättbakade vinbärsmuffins

Sommarens härliga vinbär sätter fin smak på muffins. Suveränt lättbakat - klart på en halvtimme. Toppa med hallon och florsocker.

Ljuvligt enkelt.

Ljuvligt enkelt.

Vinbärsmuffins

10–12 st stora
Tid: ca 30 min

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten
2–2 1/2 dl vinbär eller valfria bär
2 msk socker

Garnering: 
hallon
florsocker

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner. Tillsätt det heta vattnet och rör om.
2. Fördela smeten i formarna, blanda bären med sockret, lägg lite bär i varje form. Grädda i 175° i ca 18–24 min beroende på om man har frysta eller färska bär. Kolla med sticka.
3. Garnera varje muffins med hallon och pudra över lite florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer – blåbärsmuffins med färskostfrosting. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…