Annons
Annons


Krämig vit chokladbrownie

Som en härlig kladdkakevariant i rutor är denna långpannebrownie. Valnötter ger härlig smak och lite crunch.

Lättbakat mums.

Lättbakat mums.

Vit chokladbrownie

15 bitar

100 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g grovt hackade valnötter

1. Smörj en ugnsform, ca 20×30 cm. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull på låg värme under omrörning.

Annons

2. Vispa ihop äggen och sockret, rör i choklad­blandningen och vaniljsockret. Hacka ytterligare 100 g vit choklad och vänd ner i smeten tillsammans med vetemjölet och valnötterna.

3. Bred ut smeten i formen. Grädda i 175°, 15-20 min, kakan ska vara lite mjuk i mitten. Låt svalna i formen, skär i bitar. Pudra över lite florsocker före servering.

Baka brownies med jordnötskola. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(5)
(2)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…