Annons
Annons


Snabba desserten – vit chokladmousse

Ta genvägen till festlig dessert. Digestivekex i botten, vit chokladmousse med pistage och hallon på topp. Superenkelt som ser festligt ut.

När du har riktigt bråttom!

När du har riktigt bråttom!

Vit chokladmousse med pistage

10–12 formar
Tid: 20 min + tid att stelna

15 digestivekex, gärna fullkorn
100 g smält smör

Fyllning:
1 förpackn vit chokladmousse eller citronmousse med tillhörande ingredienser
hallonmarmelad på flaska eller mosade hallon med lite socker

Annons

Garnering:
några färska hallon
hackad pistagemandel

1. Kör sönder kexen i en mixer, tillsätt smöret och kör ihop till en massa. Fördela den i 10–12 stadiga muffinsformar och tryck ut smulorna så att det blir en skål. Låt stelna i kyl.

2. Vispa moussen enligt anvisningen på förpackningen. Häll den i en spritspåse och låt stelna något i kyl. Spritsa moussen i formarna och låt stå i kyl ca 1 tim före servering. Ringla över lite hallonmarmelad. Garnera med hallon och strö över pistagemandel.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Succédessert – hallonmousse i glas. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(45)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…