Annons
Annons


Ny favoritdessert – vit chokladtrifle med körsbär

Mousse med vit choklad balanserad med yoghurt och crème fraiche är härligt krämig. Varva med mumsig körsbärssylt och toppa med smulade maränger. Läckert och lättfixat!

Fixa egen körsbärssylt på fem minuter till den sagolika desserten.

 Vit chokladtrifle med körsbär

Tid: 20 min + tid för sylten att kallna

Körsbärssylt:
250 g frysta körsbär
1 dl strösocker

Chokladmousse:
100 g vit choklad
2 äggulor
1/2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
8 maränger

Annons

1. Koka körsbär och socker i en kastrull i 5 min. Låt sylten kallna, gärna över natten. Den ska vara kylskåpskall.
2. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna några min. Vispa gulor och socker pösigt i en bunke. Vispa crème fraichen med en elvisp. Först blir den lös för att sedan åter bli tjock.
3. Rör ner choklad, äggulesmet och turkisk yoghurt i bunken med crème fraiche.
4. Varva körsbärssylt, chokladmousse och smulade maränger i 4 glas. Låt desserten bli kylskåpskall.

Av Kristina Eriksson
Från Annika Broman

Prova också: Koladessert i lager på lager toppad med hallon

LÄS OCKSÅ

(5)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…