Annons
Annons


Snabbfixad kladdkaka med vit choklad

Lika smarrig en kväll framför tv:n som bjudgott efter finmiddag. Här är kladdkakan som alltid är rätt! Enkel att baka med ingredienser som du kanske redan har hemma!

Toppa med vispgrädde och bär.

Toppa med vispgrädde och bär.

Vit kladdkaka

8–10 bitar
Tid: ca 30 min

125 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
ca 2 1/2 dl vetemjöl

Garnering:
ca 2 dl vispgrädde
2 dl hallon och blåbär

1. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (ca 23 cm i diam).
2. Smält smöret, ta kastrullen från värmen och rör ner vit hackad choklad. Rör om tills chokladen smält.
3. Blanda i socker, vaniljsocker och ett ägg i taget. Sikta ner mjölet under omrörning. Häll smeten i formen och grädda i 200° ca 18 min. Den ska vara lite lös i mitten.
4. Låt stelna i formen. Lossa och lägg upp på fat. Garnera med spritsad grädde och bär.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Vit kladdkaka med smak av citron

LÄS OCKSÅ

(99)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…