Annons
Annons


Frasiga vårbakelser med rabarber

Efterlängtat gott! Rabarber och mandelmassa på frasig smördeg. Servera med en klick grädde eller glass.

Maffigt mumsigt med rabarber.

Maffigt mumsigt med rabarber.

Wienerbakelser med mandelmassa och rabarber

4 stora, ca 8 port
Tid: 45 min

6 plattor fryst smördeg, 450 g
3–4 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl
300 g skivade rabarber
75–100 g mandelmassa
ägg till pensling
mandelspån

Annons

Till servering:
vaniljglass eller vispad grädde

1. Tina plattorna tills de har mjuknat något. Blanda socker med potatismjöl och vänd ner i rabarbern.

2. Kavla ut fyra smördegsplattor något och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Vik upp kanterna något och tryck till i hörnen. Bottna med riven mandelmassa. Fördela rabarbern över.

3. Kavla ut de sista två plattorna något, sporra ut remsor och lägg korsvis över de fyllda plattorna, tryck till fästena så att de håller vid gräddning. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

4. Grädda i 200° , 20–25 min eller tills de har fått fin färg och ser frasiga ut. Servera genast med vaniljglass eller grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka frasig corissant med choklad. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(7)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…