Annons
Annons


Nya fikafavoriter – wienerbullar

Underbart härliga bullknutar fyllda med nystött kardemumma, socker och smör. Toppa med flagad mandel.

Mumsig gott!

Mumsig gott!

Falska wienerbullar

18–20 st
Tid: Beredning ca 40 min + ca 1 tim jästid

125 g margarin
2 msk socker
1 ägg
25 g jäst
1 dl vispgrädde eller mjölk
5 1/2–6 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 100 g mjukt smör
4 msk socker
ca 2 tsk kardemumma

Annons

Garnering:
ägg till pensling
pärlsocker
flagad mandel

1. Rör margarin och socker poröst. Rör ner ägget. Rör ut jästen i grädden och blanda ner. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt samman degen. Låt jäsa ca 10 min i bunken.

2. Rör samman smör, socker och kardemumma. Ta upp degen, arbeta lätt samman och kavla ut en platta, ca 50×35 cm. Bred på fyllningen. Vik samman på längden i tre delar.

3. Skär ca 2 1/2 cm breda remsor, dela i sin tur remsorna på längden, fast inte hela vägen upp (så att de håller ihop). Snurra samman till knutar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Täck med jäsduk och låt dem jäsa på dragfritt ställe 40–60 min, till dubbel storlek.

4. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och flagad mandel. Grädda i 250–275° ca 5 min.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

Baka mandelfylldabullar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(244)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…