Annons
Annons


Lättfixad yoghurtdessert med frastopp

Förvandla krämig naturell yoghurt till en smarrig dessert med smakrik frastopp. Blanda nötter, kokos, havregryn, frön och honung och rosta iugn. Blir det lite havrefras över går den utmärkt att blanda ner i en müsli.

Hemgjord havrefras är en höjdare till krämig yoghurt och färska bär.

Hemgjord havrefras är en höjdare till krämig yoghurt och färska bär.

Yoghurtdessert med frastopp

4 port
Tid: ca 30 min

ca 6 dl tjock yoghurt, grekisk, turkisk el rysk

Fras:
2 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl sesamfrön
1 dl grovt hackade hasselnötter el valfria nötter
2–3 msk råsocker el vanligt socker
30–40 g tunt hyvlat smör
4–6 msk flytande honung
några björnbär el valfria bär
kryddgrönt, t ex mynta

Annons

1. Lägg havregryn, kokos, sesamfrön och hasselnötter på en bakpappersklädd långpanna. Strö över sockret jämnt och hyvla över smöret.

2. Rosta i 175° i ca 10–15 min. Rör om då och då tills det blir en smulig, frasig massa. Låt svalna.

3. Varva yoghurt, havrefras och flytande honung. Servera genast. Garnera med björnbär och mynta.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Yoghurt med glaserade nötter

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…