Annons
Annons


Fräscht och krämigt gott – yoghurtglass

Förvandla vanlig yoghurt till härlig glass. Smaksätt med blåbär och servera med lite vispad grädde. Dessutom glutenfritt.

Perfekt att göra i förväg!

Perfekt att göra i förväg!

Yoghurtglass

4 portioner
Tid: ca 20 min + 3–4 timmar i frysen

ca 300 g lätt tinade blåbär
2–3 msk socker
2 äggulor
saft och skal från ca 1 liten citron
3–4 msk honung
400–500 g rysk yoghurt
ca 2 dl vispgrädde, vispad

Annons

Garnering:
vispad grädde
blåbär
kryddgrönt, t ex mynta

1. Lägg bär, socker, äggulor, citronsaft och -skal och honung i matberedaren, kör samman till en jämn massa. Tillsätt ca 2 dl yoghurt och kör några varv tills det är blandat. Häll i en skål och vänd ner resterande yoghurt och den vispade grädden.

2. Provsmaka om sötma och syra känns bra, tillsätt annars mer socker el citronsaft. Häll i en skål och täck med plastfolie. Frys 3–4 timmar, rör om ofta under infrysningen för då blir det inte så isigt. Ta upp en stund före servering, ca 20–25 min. Garnera med grädde, bär och kryddgrönt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Genvägen till glasstårta

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…