Annons
Annons


10 coola saker att göra i New York!

Det finns många sätt att uppleva en storstad på och ett av de bästa är att anmäla sig till en vandringstur där man får uppleva en del av staden samtidigt som du får lära dig något nytt om exempelvis mat och kultur.


East Village, New York City

New York ovanifrån går att se med egna ögon från en helikopter.

Fem annorlunda rundturer i New York

Cykla i Brooklyn
Cykelturen går genom Brooklyns mest kända stadsdelar som Greenpoint, Williamsburg, Downtown Brooklyn, Brooklyn Heights samt DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Som deltagare utrustas man med hjälm och headset för att ta del av guidens information och tips om lokalhistoria, tips på restauranger och barer. Man gör också ett besök på Brooklyn Grange, ett 11-våningshus med odlingar på taket och en spektakulär utsikt över Brooklyn och Manhattan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Rock’n Roll Walking Tour
I hippa East Village kan man delta i en rundvandring på temat Rock, Punk och Glam fullspäckad med kända platser och historier om The Ramones, New York Dolls, Velvet Underground, Led Zeppelin, Iggy Pop m fl.

New York East Village Food Tour
En av de roligaste sakerna att upptäcka i en storstad som New York är maten. Staden är vida känd för sin matkultur – från finrestauranger till food trucks. Det finns flera guidade turer där man får smaka och uppleva New Yorks matutbud samtidigt som man får uppleva en stadsdel. En av dessa går i East Village.

Turner Classic Movie Tour
På den här turen, som genomförs både till fots och per buss, får man uppleva kända inspelningsplatser som Empire State Building – bla med i filmen King Kong. Och marknaden som är med i Woody Allen-filmen Manhattan samt Du har Mail med Tom Hanks och Meg Ryan. Turen stannar även vid tunnelbanenedgången och gallret där Marilyn Monroes kjol flög upp i filmen Flickan ovanpå.

Big Onion tours
Anordnar allt från historiska vandringar till matkulturvandringar som Multi Ethnic Eating Tour. Lika populära bland New Yorkers som turister.

Fem klassiska saker att göra i New York

Båttur
En 3-timmars båttur längst med Manhattan Islands 56 km långa kustlinje. Man ser tre floder, sju stora broar, fem stadsdelar och 25 världskända landmärken, och får dessutom komma nära Frihetsgudinnan.

Bussturer
Hop On Hop Off, eller Loops som det kallas för i New York, är en form av sightseeing som mer och mer finns i de flesta storstäder, och även i New York. Finessen är att det finns flera rutter (Loops) som kör kors och tvärs genom New York, och som stannar vid de största attraktionerna. Man får gå på och av var man vill längs med rutten, samt byta till en annan rutt (Loop). Det är ett perfekt sätt att se New York i sitt eget tempo. Oavsett vilken loop man väljer så ingår ett Gray Line NY Eat & Play Card som ger rabatter på vissa attraktioner, restauranger, varuhus etc.

Upplev New York från ovan
Under en helikoptertur på ca 15 minuter får man se USAs mest kända sevärdheter; Frihetsgudinnan, Empire State Building, Chrysler Building, Woolworth, och Met Life (Pan Am) Buildings, Ellis Island, George Washington Bridge, och världskända Central Park. Finns att boka via Ving.

Top of the Rock – Rockefeller Center
70 våningar upp, vid Rockefeller Plaza kan man besöka ”Top of the Rock”. En klar dag är utsikten milsvid åt alla håll. Du kan se New Yorks berömda sevärdheter, som Chrysler Building, Times Square, Hudsonfloden, East River, Brooklyn Bridge och Frihetsgudinnan. Dessutom ser du Empire State Building.

Central Park Movie tour
Över 40 inspelningsplatser ingår i denna tur. Man får t ex besöka The Boathouse Cafe som användes i filmen När Harry mötte Sally, ta kort på Tavern on the Green som användes för inspelningen av Ghostbusters, mata duvorna där Macaulay Culkin matade dem i Ensam Hemma II, stanna till vid Wollman Rink som användes vid inspelningar av filmerna Love Story och Serendipity och se platser från Breakfast at Tiffany’s och många, många fler. Finns att boka via Ving

Läs också: Guide till New Yorks bästa hamburgare!

Tipsen ovan kommer från Ving som samarbetar med Box Office i många av de städer de erbjuder i reguljärflygsprogrammet, så även i New York. Då har man möjligheten att köpa biljetter innan avresan och slippa oroa sig för långa köer på plats.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…