Annons


10 gratisgrejer att göra i världens 10 dyraste städer


Hur mycket? 150 kronor för en glass? Du måste skoja! Det finns ett antal städer runt om i världen som dras med ett rykte om att vara hutlöst dyra för turister. Men låt inte detta skrämma dig.

Resejämförelsesajten Skyscanner har sammanställt en lista över några fantastiska, unika och underbara saker att göra GRATIS i 10 av världens dyraste städer.

Annons

1. Oslo, Norge

Den norska huvudstaden må vara den dyraste staden i Skandinavien men här finns en oförglömlig upplevelse som kan bli din helt gratis: Norrskenet. Oslo är en av platserna där detta naturens underverk kan skådas. Faktum är att Aurora Borealis kan ses här nästan varje klar natt under vintermånaderna.

2. Zurich, Schweiz

Är du ett fan av schweizisk choklad? Ett besök i Zurich må kosta en del men besöket på Lindts Chokladfabrik är gratis! Här väntar en oförglömlig upplevelse för alla chokladälskare med en rundtur i den berömda fabriken och ett besök på chokladmuseet som avslutas med det bästa av allt: gratis chokladprover.

3. Geneve, Schweiz

En av de underbaraste platserna att besöka i Geneve råkar vara gratis. Geneveborna älskar att tillbringa heta sommardagar och härliga vinterdagar i och runt den vackra Lake Geneva eller Lac Leman som den också kallas. I området finns gratis wi-fi och gratis cyklar för den som vill ta en tur runt sjön.

4. Köpenhamn, Danmark

Danmarks vackra huvudstad Köpenhamn är känd för sina pittoreska gator, vibrerande konst och trädkantade kanaler med milslånga cykelvägar som passar utmärkt för en upptäcktsfärd runt staden. Mer än hälften av alla Köpenhamnsbor cyklar vilket gör staden till en av de cykeltätaste i världen.

5. Stockholm, Sverige

Skridskoåkning är ett av de mest njutningsfulla sätten att tillbringa en vinterdag i Stockholm på. Från mitten av november till mars kan du åka gratis på isbanan i Kungsträdgården i hjärtat av staden, med livemusik och servering av heta drycker som håller dig varm.

6. Tokyo, Japan

Denna stad är känd för sina livliga gator och unika elektriska atmosfär. Kejsarpalatset i Tokyo är en av de mest kända sevärdheterna och det är gratis att besöka. Här kan du beundra tjocka stenväggar och underbara trädgårdar men också kejsaren Hirohitos kimonosamling och otroliga japanska målningar. Besökare strömmar till palatset under april för att få en glimt av de vackra rosa körsbärsträden som då står i full blom, en rogivande syn i en hektisk storstad.

7. Sydney, Australien

Även om Sydney kan vara dyrt så möjliggör klimatet med ständig sommarvärme en mängd utomhusaktiviteter att njuta av. En av de mest uppskattade är en helt gratis promenad över Sydneys välkända bro som förbinder de norra och de södra delarna av hamnen.

8. Helsingfors, Finland

Inte en, inte två utan tre gratis julmarknader pryder Helsingfors gator under vintermånaderna. Den finska huvudstadens byggnader, boulevarder, statyer och trånga kullerstensgator täcks då med mängder av ljus. Klä dig varmt, strosa runt på marknaderna och insup den festliga atmosfären.

9. Toronto, Kanada

Funkiga Toronto är känd för sin fräscha mat, hälsosamma livsstil och utomhusliv. Här finns ett par aktiviteter som inte kostar en krona, Riverdale Farm är ett av dem. Bondgården ligger mitt i stan och inhyser både grisar, kor, höns och får. Gården är också en vacker grön oas som passar utmärkt för en avslappnad picknick.

10. Singapore

Med sina glasklädda skyskrapor och urbana landskap är super-effektiva och super-rena Singapore en super-dyr stad att besöka. Här finns dock en plats som bara måste ses och det är det eleganta Raffles Hotel. Detta berömda hotell är det äldsta i Singapore och kräver än idag en viss elegans av sina gäster för att ens bli insläppta till lobbyn, men det är gratis att titta. Det är dock värt besväret när du sen sitter i samma bar där James Bond beställde sin berömda Martini. På gården kan du sitta omgiven av tropiska plantor och låtsas att du bor i ett av de lyxiga rummen där Singapores historia åter kommer till liv.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…