Annons
Annons


10 makeup-problem – så löser du dem

Hur får man en foundation att se naturlig ut? Hur sminkar man sig snabbt på morgonen? Hur får man små ögon att se större ut? Här får du våra 10 bästa makeup-tips!


Ljusa matta skuggor i naturliga toner och mascara är allt som behövs för en diskret ögonmakeup.

 

1. Nu räcker det inte med mascara och läppglans för att jag ska känna mig snygg. Vad ska jag göra?
Lägg till en snygg bas. Rätt foundation, concealer och löspuder ger ett lyft och tar bort tecken på trötthet.

Annons

2. Jag ser äldre och för sminkad ut med foundation. Hur får jag ett naturligt resultat?
Fråga efter tunna, skira makeup-crèmer, gärna med ljusreflekterande pigment. De får huden att se både slätare och fräschare ut. Applicera med fuktad svamp. Välj en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Smarta makeuptips för mogen hy

3. Hur ska jag använda puder?
Med ett kompaktpuder dämpar du blanka enstaka partier som näsa, haka och panna under dagen. Löspuder applicerar du med en puderpuff över hela ansiktet och borstar bort överflödet. Spreja gärna med med en fuktspray, efter att du applicerat rouge, för ett naturligt resultat.

 4. Vilken typ av rouge ska jag använda i stället för solpuder?
Välj ett rouge i en klar ton av rosa eller korall. Det ger ansiktet lyster och lätthet medan enbart solpuder kan ge ett tungt, dystert intryck.

5. Hur får jag snyggast böj på ögonfransarna?
Använd franstång innan du applicerar mascaran. Det ger snygg form och gör det lättare att applicera mascaran.

6. Hur sminkar jag mig snabbt på morgonen?
Använd ett crèmepuder, det vill säga foundation och puder i ett. Det jämnar ut hudtonen. Sedan räcker det med rouge, mascara och läppglans.

7. Hur gör jag enkelt en diskret ögonmakeup för dagen?
Enklast är det med skuggor i stället för penna. Lägg en ljusbeige, matt skugga över hela locket upp till ögonbrynet. Fortsätt med en ljus sandfärgad skugga på locket och längs globlinjen. Avsluta med mascara på de övre fransarna.

8. Hur får jag mina små ögon att se större ut?
Använd en ljus skugga över hela locket upp till ögonbrynet. Fortsätt med en mellanfärg i globlinjen och lägg en mörk skugga i yttre ögonvrån och under yttre halvan av nedre fransraden. Undvik mörka skuggor över hela locket, det förminskar.

9. Vilken färg på ögonbrynspenna ska jag välja?
Snyggast är sandbruna toner i en nyans som är aningen ljusare än dina bryn. De ger det mest naturliga resultatet.

10. Min läppkontur är lite ojämn. Hur får jag en snygg, naturlig form när jag målar läpparna?
Använd en läppenna, men måla bara aningen utanför den naturliga läppkonturen. Välj samma nyans som ditt läppstift. Gör en bred linje och tona ut med pensel. Applicera sedan stiftet, även över konturlinjen.

Läs också: Så trollar du bort trötthetstecken


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…