Annons


10 myter om att byta hem


Sommarsemestern är snart här och i samband med det avslöjar HemByte.nu, världens största nätverk för människor som vill byta hem med varandra på semestern, de 10 största myterna om semesterbyten.
1. “Hembyten är bara för folk med stora, flotta hus, inte för människor med små lägenheter.”
(Med mer än 46 000 medlemmar i 150 länder så finns det en stor variation av hem att byta med, även många med små lägenheter.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Oftast är det lättast att hitta ett byte med ett likvärdigt hem, men har du en liten lägenhet i en intressant stad är det inga problem att byta till dig t ex ett stort hus på landet.)
2. “Byta hus med någon du inte känner? Då vet du inte vad för slags folk du har att göra med.”
(Det är sant att du kan vara anonym på HemByte.nu genom vårt säkra meddelande-system, men så fort du hittat en bytespartner lär du alltid känna dem innan du gör bytet. I processen att komma överens om alla detaljer genom email, telefon, Skype lär du känna personen och kan alltid be om referenser eller andra detaljer för att bekräfta din bytespartner.)
3. “Det är för osäkert att låna ut sitt hem till någon annan.”
(Hembyte.nu är baserat på en enkel idé: “Du bor i mitt hem, så bor jag i ditt.” Kom ihåg att människorna du byter med oftast har samma rädslor och farhågor som du själv. När det gäller dina värdesaker eller personliga saker rekommenderar vi att du låser in dem. När du reser bort är det alltid säkrare att ha någon boende hemma hos sig, än att låta hemmet stå tomt.)
4. “Man måste byta bort sitt hem under långa perioder.”
(Snabbast växande trenden just nu är weekendbyten. Du kan byta Stockholm-Paris eller inom Sverige t ex storstad-landet. Hur länge du vill byta väljer du alltid själv.)
5. “Man kan bara byta samtidigt.”
(Det är vanligast att man byter samtidigt, men många medlemmar byter även på olika tider. Hur och när ni byter gör ni alltid upp sinsemellan och det finns inga regler för hur ni måste göra.)
6. “Man behöver inte betala någon avgift, det finns andra nätverk som är gratis.”
(På HemByte.nu använder vi ett säkert meddelandesystem, som gör att du kan vara anonym ända tills du själv väljer att lämna ut dina uppgifter. Med våra 46 000 medlemmar hittar du snabbt och lätt ett byte, för en årskostnad på 840 kr. Vi garanterar dessutom att medlemmarna som lägger upp sina objekt är seriösa och motiverade.)
7. “Man sparar inte så mycket pengar ändå.”
(Hembyten är det mest ekonomiska sättet att resa på. Du sparar inte bara boendekostnaden (som brukar stå för en stor del av en resebudget) utan även på matkostnaderna eftersom du kan välja att äta hemma, hyrbilskostnader om du låter bilen ingå i bytet mm. Det är estimerat att HemByte.nu medlemmar mer än fördubblar sin köpkraft på semestern. Varje år sparar Hembyte.nu:s medlemmar miljontals kronor på boendekostnader.)
8. “Man måste skriva sina egna kontrakt.”
(Det finns färdiga kontrakt att ladda ner från Hembyte.nu. Att fylla i ett kontrakt med alla datum och detaljer hjälper till att skapa ett förtroende mellan bytesparterna och är ett bra sätt att säkerställa att båda parter kommit överens om samma saker.)
9. “Nu är sommaren snart här, det är för sent att hitta ett byte.”
(Människor är olika och inte alla planerar sina semestrar långt i förväg. Med så många medlemmar som Hembyte.nu har går det alltid att hitta ett byte och dessutom tillkommer det hundratals nya medlemmar varje vecka. Med vår ”Sista Minuten” funktion hittar du medlemmar som vill byta med dig inom 2 veckor!)
10. “Man kan inte byta om man har djur.”
(Vi rekommenderar våra medlemmar att fylla i om de har speciella behov såsom djur-, plant- eller poolskötsel. Oftast brukar det inte var några större problem för din bytespartner att ta hand om ditt djur medan ni byter.)


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…