Annons


10 saker du behöver förenkla i ditt liv!

Enklare liv - bättre liv. Här är listan som visar hur du kan förhålla dig till ett liv med mer enkelhet, färre prylar - och istället få mer plats för liv, relationer, reflektion och upplevelser.


enklare-liv-lista

 

Minimalistgurun Joshua Becker har över en miljon följare på sin webbsida Becoming Minimalist.

Joshua Beckers lista över tio saker du behöver förenkla i ditt liv:

1.  Dina ägodelar: Alltför många prylar komplicerar våra liv mycket mer än vi anar. De kostar pengar, energi och uppmärksamhet. De hindrar oss från att umgås med människor vi älskar och från att leva ett liv byggt på våra djupaste värderingar. Om du ägnar lite tid åt att rensa ut onödiga prylar ur ditt liv kommer du inte att ångra dig!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

2.  Dina åtaganden: De flesta av oss har fyllt dagarna från morgon till kväll med aktiviteter och måsten som rör jobbet, hemmet, barnen och deras aktiviteter, olika evenemang och hobbies. Fundera över vilka saker du vill lägga tid på, och rensa bort det som inte är i linje med dina djupaste värderingar.

3.  Dina mål: Minska antalet mål som du strävar mot till att omfatta kanske ett eller två. Då ökar ditt fokus och din möjlighet att faktiskt nå dina mål. Gör en lista på viktiga saker du vill åstadkomma i livet, och välj ut de två viktigaste. När du nått ett mål, kan du lägga till ett nytt på listan.

4.  Dina negativa tankar: De flesta negativa känslor är fullständigt meningslösa. Avsky, bitterhet, hat och svartsjuka/avundsjuka har aldrig förbättrat någon enda människas liv. Ta ansvar för dina känslor. Försök att förlåta det som skadat dig och ersätt dina negativa tankar med positiva.

5.  Dina skulder: Om dina skulder och lån håller dig fången och nedtyngd – försök göra dig av med dem. Ta hjälp om du behöver. Försaka hellre materiell lyx för att kunna njuta av frihet istället.

6.  Dina ord: Använd färre ord! Försök att uttrycka dig enkelt och ärligt. Mena det du säger. Undvik skvaller.

7.  Alla artificiella ingredienser: Undvik transfett, raffinerat mjöl, socker och alltför mycket natrium (som finns i salt). Då kommer du att få mer energi och en bättre hälsa i långa loppet. Försök också att dra ner på mediciner du inte behöver, så att du inte blir onödigt beroende av dem. Låt kroppen vila och läka sig själv i möjligaste mån.

8.  Din skärmtid: Att fokusera alltför mycket på tv, filmer, spel och annan teknologi påverkar ditt liv mycket mer än du tror. Media påverkar dina värderingar, dina attityder och perspektiv, och kan lätt få dig att sluta tänka själv. Pröva att stänga av dem!

9.  Dina kontakter med omvärlden: Relationer med andra är bra, men ständiga distraktioner är inte bra. Lär dig när det är läge att stänga av Facebook och andra sociala medier. Ständig uppmärksamhet från andra människor får oss att känna oss viktiga och behövda, men känna sig viktig och få viktiga saker gjorda är inte samma sak!

10. Din simultankapacitet: Forskning visar att vi blir stressade av att hålla på med fler saker samtidigt, och att det faktiskt sänker vår produktivitet. Förmågan att fokusera på en sak i taget håller på att gå förlorad! Gör en sak åt gången, gör den ordentligt, och när du är färdig med den, kan du gå vidare till nästa.

Här kan du läsa om 40 andra inspiratörer för en hållbar livsstil.


(46)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…