Annons
Annons


10 saker vår reporter verkligen inte gillar med hösten!

Vår reporter listar 10 höstsaker hon kunde varit utan!


host-regn

1. Horisontalregnet. Vind och regn på samma gång. Rakt i ansiktet, som vassa nålar. Och ändå måste hunden ut. Fast han inte vill. Och snacket om att det bara finns fel kläder…? Och att det inte finns något dåligt väder, ekar ihåligt. För: alla ytterkläder, oavsett tjocklek och regnresistens, kan vara fel på hösten. Det var nog aldrig meningen att människan skulle befinna sig ute då. Eller den stackars hunden.

Annons

2. Atjooo! Som ett brev på posten. Varje höst. Trots noggrann handtvätt och handsprit i väskan.

Läs också: Så lurar du förkylningen!

3. Halloween??? Ett kommersiellt jippo för att få oss att köpa lite mer, utbrister de som avskyr denna orangesvarta osvenska högtid. Medan barnen gjort den till sin. ”Bus eller godis?”, i dag lika svenskt som klappar till jul.

4. Adjöss med dig, Sommaren! Ses nästa år. Hoppas varje svensk. För en svensk kan ju aldrig med säkerhet veta. Om hen får möta sommaren igen på hemmaplan.

5. Kass sommar = surare höst. När människor inte fått fylla på ljusreserverna under sommaren blir hösten därefter: sur, irriterad och ilsk. Stå ut! Kämpa!

6. Happ! Då var de goa reatiderna över för ett tag. Nästa riktiga är efter jul. Till dess: butikshyllor fyllda med varor till fullpris. Mid-season sale i oktober–november är så oansenlig så den räknas knappt.

7. Allt dör. Utom Hösthatet som lever och frodas. Så här mycket hatas hösten på nätet:
”Hösten är en hemsk årstid. Den känns varje år som om den förebådar kyla, mörker och ond, bråd död.”
”Är det inte regn i stora byar så är det hagel som slår mot rutan i ren ilska. Till på köpet blåser det ganska kraftigt. Så kraftigt att regnet letar sig in i varenda liten lucka i kläderna.” Låter ju inte så livat, nej.
Och så depressionerna. Nästan en halv miljon svenskar blir deprimerade av höstmörkret.

Läs också: Tecken på depression

8. Ända in i märgen. Jag fryser!!! Låt detta iskalla, blåsiga, omänskliga helvete få ett slut!!!

9. Hur många kottälgar och torkade-löv-konstverk kan ett hem ha? Oändligt många visar det sig. Ja, och slänga går ju inte, för då blir det bara: ”Huuur. Kunde. DU?!… Det har ju barnen gjort! Älskar du inte dina barn?!”

10. Mörkret. Mörkt när man vaknar. Mörkt när man ska hem från jobbet. Gråhösten är framför oss. Känns oändlig.

Av Agata Garpenlind Cronquist
Foto: Shutterstock


(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…