Annons
Annons


1001 skimrande sagonätter


Tusen och en natt, Malmö Opera

I en skimrande sagovärld med ett myller av färgstarka personer och sällsamma äventyr berättar Sjeherazade natt efter natt sagor för den dystre sultanen Sjahriar för att rädda sitt liv. Varje gryning slutar hon att berätta när det är som mest spännande. Sultanen kan inte göra annat än att låta henne leva, bara en natt till, för att få höra slutet på sagan. Så snart en berättelse är slut finner hon genast en ny, ännu mer fantastisk och häpnadsväckande. Sakta väcks nyfikenheten och lusten att lyssna hos sultanen och han vill veta vad som händer sen. Sjeherazade återger honom färgerna, fantasin och livsglädjen och efter tusen och en natt kapitulerar sultan Sjahriar. Han gör Sjeherazade fri och förklarar henne sin kärlek.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Tusen och en natt på Malmö Opera är en väv av berättelser som utspelar sig i Orienten, i myllrande basarer och överdådiga palats. Föreställningen innehåller förutom Sjeherazades egen saga bland annat den om Anden i flaskan eller Sagan om fen Paribanu. Det är väldigt vackert. Och visst, opera är kanske inte helt lätt att ta till sig för ovana, små öron, familjeföreställningen är från sex år. Men även barnen fascineras och vill höra fortsättningen på sagorna. Och det är mycket som ryms i den timslånga föreställningen.

Men redan när publiken kommer för att se Tusen och en natt möts de av sagoberättare i foajén. Ungdomar från Drömmarnas Hus vandrar runt och berättar sagor för alla som vill höra på – inom ramen för projektet Tusen och en berättelse. Med sig har de en matta att sitta på när de berättar och en liten kista med rekvisita som kan behövas. Det kan vara en muntlig berättelse, en dans, bilder till musik eller kanske en berättelse på ett annat språk än svenska.

Läs mer HÄR.

Tusen och en natt, Malmö Opera 131220.

 

AV: AGATA GARPENLIND

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…