Annons
Annons


12 miljoner britter på fel sida av vägen

Över 20 miljoner britter planerade att köra bil i Europa nu i sommar men 71 % av dem hade inte kunskap om de trafikregler som gäller i Europas olika länder.


motorväg

En ny studie, från TomTom, som undersökte körvanor under sommarsemestern, visade att nästan 12 miljoner av de 20 miljoner britter som planerade att köra bil i Europa under sommaren kan ha kört på fel sida av vägen.

Annons

Av de brittiska förare som planerade att köra bil i Europa i sommar var det 71 % som inte känner till trafikreglerna för Europas mest populära semesterdestinationer.

Här är några av de trafikregler som de brittiska bilförarna inte kände till:

I Skandinavien är det olagligt att köra utan lyse – även i dagsljus.
På Cypern är det förbjudet att äta medan man kör. Det är även nolltolerans på att dricka vid ratten – detta inkluderar icke-alkoholhaltiga drycker såsom vatten.
I vissa spanska städer måste bilarna parkeras på olika sidor av vägen beroende på veckodag.
I Portugal är det olagligt att transportera cyklar baktill på bilen.
I Danmark måste du alltid göra en rutinkontroll och titta så att det inte finns sovandes barn under bilen varje gång du ska köra iväg – detta då det tydligen är vanligt att barn leker kurragömma under bilar i Danmark.
Det är inte bara specifika trafikregler som skapar problem för britter när de kör bil i Europa, många medger även att de tidigare haft svårigheter med andra ”trafikkulturer” i olika länder.

De vanligaste problemen är:

Att inte veta vart och under vilka tider man får parkera på olika platser (27 %)
Att köra på “fel” sida av vägen (26 %)
Veta vilken fil som är den bästa att köra i (22 %)
Hålla rätt hastighet (19 %)
Svårigheter att förstå vägskyltar (18 %)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…