Annons
Annons


15 år och drabbad av cancer


Sarah och Syleme Foto: Anders Lidén

Sarah och Syleme. Foto: Anders Lidén

När Sarah är 15 år får hon reda på att hon har drabbats av elakartad cancer. En svår kamp mot sjukdomen börjar. Vid hennes sida finns mamma Syléme som Sarah har en komplicerad relation till, men som hon nu tvingas bli helt beroende av.

Annons

Filmen följer de psykiska och fysiska prövningar som cancern orsakar, både för drabbad och anhörig, men ger framför allt ett gripande porträtt av två människor som svetsas samman av nödvändighet för att besegra en svår sjukdom.

Gilla Allas.se på Facebook

En slump
Filmen är gjord av Anders Lidén som mötte Sarah och Syléme av en slump under inspelningen av dokumentären ”Barn med cancer” (visades i SVT 2011).

– Sarah och hennes mamma Syléme gjorde ett starkt intryck på mig. Jag förstod snabbt att deras historia skulle kunna bli en bra dokumentär. En film som ökar förståelsen för hur livet kan bli när ett tonårsbarn får cancer, säger Anders Lidén. De gick direkt med på att låta sig filmas och därför blev det en unik chans att följa en cancerbehandling från start.

Komplicerad relation
Filmen kom snart inte bara att handla om kampen mot en dödlig sjukdom, utan också om en komplicerad mor-dotter-relation.

– Sarah och Syléme ställde upp på inspelningen helhjärtat och förbehållslöst på ett sätt som jag aldrig har varit med om tidigare och båda två tycktes snart glömma bort att jag befann mig i rummet med kameran.

Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival 2013.

Sarah och Syléme: Torsdag 10 oktober, kl 20.00. SVT2

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…