Annons
Annons


17 Michelinstjärnor till Danmark


Michelin-guiden ”Main Cities of Europe 2014” har nyligen presenterat sin utdelning av Michelinstjärnor till restauranger i europeiska städer i år. Köpenhamn får totalt 17 stjärnor och är därmed den stad i Norden som har flest stjärnor. Tre restauranger i staden fick en stjärna för första gången; Clou, Marchal och Studio.

Annons

Årets kungörelse från Guide Michelin vad gäller stjärnor till Köpenhamns-restauranger bjöd på nytt rekord. I år blev det 17 stjärnor totalt, vilket är två fler än året innan. De två restauranger – Noma och Geranium – som hade två stjärnor fick behålla dem och tre restauranger fick stjärnor för första gången. Dessa är Clou på Borgergade, Marchal på Hotel D’Angleterre och Studio på The Standard.

– Med detta stjärnregn befäster Köpenhamn sin position som Nordens gastronomiska huvudstad och Danmark sin starka ställning som en gastronomination, säger Peter Krusborg, chef för VisitDenmark i Sverige.

Michelinguiden handlar inte bara om Michelinstjärnor, den handlar också om Bib Gourmand – en Michelinkategori för riktigt bra restauranger med en lägre prisnivå, men som levererar högkvalitativ mat. I år fick 12 Köpenhamnsrestauranger Bib Gourmands-utmärkelser. Nya i år är Bror, Pluto och Rebel.

Den kompletta listan med Michelin-restauranger i Köpenhamn 2014:

Geranium **

Noma **

Studio at the Standard *

Søllerød Kro *

Era Ora *

formel B *

Kokkeriet *

Kiin Kiin *

AOC *

Kadeau *

Grønbech & Churchill *

Relae *

Den Røde Cottage *

Marchal *

Clou *

 

 


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…