Annons
Annons


17 svenska restauranger i gastronomiskt evenemang


”Goût de France/Good France” är ett internationellt gastronomiskt evenemang som anordnas på den franske utrikes- och biståndsministerns, Laurent Fabius, initiativ. Evenemanget stöds av stjärnkocken Alain Ducasse och är tänkt att vara en hyllning av det franska köket.

Annons

Frankrike uppmuntrar verkligen världen att resa: den 19 mars 2015 kommer fler än 1 300 utvalda kockar på fem kontinenter att komponera en meny på sina restauranger som inspireras av den franska kokkonsten, ett kulturarv som för övrigt togs upp på Unescos lista över världsarv 2010.

Listan över de utvalda restaurangernas kockar publicerades den 21 januari. Bland dem finns 17 svenska kockar:

– Peter Bennyson, 19 Glas, Stockholm
– Fredrik Sandberg, Berns bistro, Stockholm
– Robert Kraft, Bistro Jarl, Stockholm
– Roger Lindberg, Brasserie Bobonne, Stockholm
– Richard Golscher, Broms, Stockholm
– Geoffroy Guyot, Fransosen, Umeå
– Marcus Nemrin, La Petite, Helsingborg
– Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Älvsjö
– Michael Spiridon och Lucas Ziesel, Le Rouge, Stockholm
– Laurent Loustalot, Ma cuisine, Göteborg
– Roland Persson, Metropol Palais, Stockholm
– Jonas Dahlbom, Ölbaren, Åre
– Fredric Andersson, Restauranger Kärranäs, Uddevalla
– Karl Bengtsson, Restaurant Gastro, Helsingborg
– Gustav Trägårdh, Sjömagasinet, Göteborg
– Mats Vollmer, Vollmers, Malmö
Urvalet har gjorts av en internationell kockkommitté under ledning av Alain Ducasse. Den fullständiga listan över medverkande restauranger i hela världen, liksom deras menyer, finns här.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…